Craandijkwandeling Drachten-Beetsterzwaag

Wandelen in de voetsporen van Jacobus Craandijk? Dat kan: individueel of georganiseerd.

Hoewel het inmiddels bijna anderhalve eeuw geleden is dat de wandelende dominee door Nederland trok, zijn in veel gebieden die hij bezocht de paden intact gebleven. Tegelijkertijd is het heel interessant te zien wat er met de tijd veranderde.

Vanuit Drachten zijn in samenwerking met Wandelnet en Museum Dr8888 vier routes uitgezet die in grote lijn samenvallen met de wandelingen die Craandijk in de omgeving maakte. Het is mogelijk ze op eigen gelegenheid te volgen, daarnaast biedt Wandelnet op zaterdag 29 juni (en op zondag 30 juni bij voldoende belangstelling) een Craandijkwandeling aan waarbij schrijver Flip van Doorn onderweg tekst en uitleg geeft over zijn illustere voorganger.

De brochure is verkrijgbaar bij Museum Dr8888, of download de digitale versie hier.

13 juni 2019 — Filed under: Geen categorie

Wandelingen door Nederland met Jacobus Craandijk is tot stand gekomen in samenwerking met: