Lezingen


Wandelen. We doen het bijna allemaal, zonder ons af te vragen waarom. In de lezing Waarom wij wandelen’ neemt schrijver Flip van Doorn zijn toehoorders mee naar de oorsprong. Hij volgt in de voetsporen van wandelpionier Jacobus Craandijk, zijn verre oudoom die in het laatste kwart van de 19e eeuw de basis legde voor het recreatieve wandelen zoals we dat nu doen. En net als in zijn boek ‘De eerste wandelaar’ gaat hij op zoek naar onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.

Agenda 2017-2018

  • donderdag 15 maart 2018 (Boekenweek) – Arnhem (lezing & wandeling)
  • zaterdag 17 maart 2018 (Boekenweek) – Noordwijk (middag) en Lisse (avond)
  • zondag 15 april 2018 – Klein Wetsinge (Gr.) (lezing & wandeling)
  • dinsdag 15 mei – Weesp (avond)
  • donderdag 24 mei 2018 – Leeuwarden (middag)

7 augustus 2017 — Filed under: Nieuws

Wandelingen door Nederland met Jacobus Craandijk is tot stand gekomen in samenwerking met: