Jacobus Craandijkbrug

Op 14 december 2016 besloten B&W van Amsterdam dat brug nr. 138 vernoemd zal worden naar Jacobus Craandijk. De brug ligt op een steenworp afstand van de plek waar in 1834 houtzaagmolen De Boterton stond, ongeveer waar nu de Potgieterstraat en de Da Costakade elkaar kruisen. De molen was destijds eigendom van Pieter Craandijk, zijn zoon Jacobus werd op 7 september van dat jaar geboren in het molenaarshuis. Met het officiële besluit krijgt Jacobus Craandijk een brug naar zich vernoemd in een wijk in stadsdeel West waar straatnamen herinneren aan schrijvers en dichters uit zijn tijd. Hij bevindt zich in het goede gezelschap van collega’s als Van Lennep, Bilderdijk, Beets, Potgieter en Da Costa.

15 december 2016 — Filed under: Nieuws

Wandelingen door Nederland met Jacobus Craandijk is tot stand gekomen in samenwerking met: