Glorieus

Dat de Wandelingen van Jacobus Craandijk tijdloos zijn, bewijst het grote aantal herdrukken en facsimile-uitgaven dat in de loop der jaren verscheen. En de belangstelling blijft. Deze zomer brengt uitgeverij Prominent de verslagen die de dominee schreef over zijn wandelingen in de omgeving van Baarn opnieuw uit. Omslag Baarn_def.indd

Glorieus – Baarn en Lage Vuursche is het eerste deel in een reeks mooi verzorgde heruitgaven. Kleine aanpassingen in de spelling maken de teksten nog toegankelijker, historische ansichtkaarten verlevendigen de beelden die Craandijk schetst. Nostalgie viert hoogtij, maar de hoeveelheid aanknopingspunten met het heden is nog verrassend groot.

“Waard gezien te worden,” zou de dominee zeggen.

29 juni 2016 — Filed under: Nieuws

Wandelingen door Nederland met Jacobus Craandijk is tot stand gekomen in samenwerking met: