Doopsgezinde gemeente Haarlem tekent in

Van 1884 tot zijn emeritaat in 1900 was Jacobus Craandijk voorganger van de Doopsgezinde gemeente in Haarlem. Tot op de dag van vandaag is de dominee een van de gastheren tijdens de maandelijkse theatrale rondleiding door het gebouwencomplex. Naast de complete reeks Wandelingen, bezit de bibliotheek  enkele bijzondere boeken, documenten en foto’s van Craandijk. Vanaf januari zal ook Een kloeken’ dagmarsch tot de collectie behoren, de Doopsgezinde gemeente Haarlem heeft ingetekend op de gids. Op de foto nemen Frits Hoogewoud en bibliothecaris/archivaris Mechteld Gravendeel het Bewijs van Inteekening in ontvangst. Ook intekenen? Dat kan hier. 

DGZ-Haarlem

15 september 2014 — Filed under: Nieuws

Wandelingen door Nederland met Jacobus Craandijk is tot stand gekomen in samenwerking met: