Craandijk ontmoet Van Doorn

IMG_9105In de binnentuin van het kerkcomplex van de Doopsgezinde gemeente te Haarlem troffen de ‘wandelende dominee’ Jacobus Craandijk en zijn verre achterneef auteur Flip van Doorn elkaar voor het eerst in levenden lijve. De bijzondere ontmoeting vond plaats tijdens de Open Monumentendagen, waarbij de kerk voor het publiek was opengesteld. Historische figuren uit Doopsgezind Haarlem, waaronder Pieter Teyler en dominee Craandijk, leidden bezoekers rond. De kennismaking was allerhartelijkst, over de eeuwen heen gingen beide wandelaars het gesprek aan. Van Doorn overhandigde zijn oudoom Jacobus een Bewijs van Inteekening voor de wandelgids Een’ kloeken dagmarsch die in januari 2015 verschijnt. Craandijk liet daarop doorschemeren een rol tijdens de boekpresentatie op prijs te zullen stellen. Wordt vervolgd…

15 september 2014 — Filed under: Nieuws

Wandelingen door Nederland met Jacobus Craandijk is tot stand gekomen in samenwerking met: